maanantai 17. helmikuuta 2014

Crochet skirt!



Mitä jäbä duunaa? No jäbä on duunaillut tällaisen virkatun hamosen. Tekeillä on nyt ollut vähän suuritöisempiä projekteja, joiden välipalana tämä valmistui. En jaksa koskaan keskittyä vain yhteen työhön kerrallaan, vaan haluan työstää useampia fiiliksen mukaan (lue: pitkä villatakkini on nyt tuskastuttavassa vaiheessa).

Tämän mallin muistin nähneeni Debbie Stollerin virkkausopuksessa "Koukussa", mutta kirjassa olikin metsästäminen nyt kun halusin ottaa hamosen työn alle; kirjaston varauksissa pitkät jonot ja kaupoissa painos loppu. Kokeilin onneani kirjadivarissa, josta ostoilmoitukseni löysikin eräs rouva, jonka oma, täysin korkkaamaton kappale jouti kuulemma minulle! Hyvä virkkauksen perusopus ja minulle tuiki tarpeellinen.

Hame oli helppo tehdä; eihän se minullekaan kovin mones virkkaustyö ollut. Ohje oli merseroidulle puuvillalangalle, mutta minä tein omani Novitan Nalle-langasta. Ehkä teen vielä kesäversion puuvillalangasta musta-beige -värityksellä.

Ehkä huomaatte kuvasta ylimääräisen reikäkerroksen, siihen piti ohjeen mukaan tulla jo vyö, mutta kun sovitin hametta päälle niin takapuolihan sieltä vielä vilkkui. Siispä jatkoin hameosaa vielä kymmenellä sentillä ja simmonen tämmönen suhtkoht säädyllinen siitä sen jälkeen tuli. Toimistotyöpäivänä jo testattukin. Mallin nimi on "Liehuva liekinvarsi" ja sellaiselta tämä päällä vähän tuntuukin :)

3 kommenttia:

  1. Tämä virkattu hame on aivan ihana. En löydä kirjaa mistään. Onko sinulla tämä ohje? Voitko lähettää minulle?
    janina.signell@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voin lähettää 😊 Skannaan huomenna sähköpostiisi.

      Poista
    2. kiitos paljon. Lanka on valmiiksi hankittu. En tiedä oletko ehtinyt skannata mutta ei ole vielä tullut perille :(

      Poista