torstai 31. lokakuuta 2013

Reversible jeans bag


Taisin tuolla aiemmin mainita, että minuuttimekko oli ensimmäinen ompeluprojektini pitkään aikaan, mutta se taisikin olla tämä, käännettävä kangaskassi. Toisen puolen farkkukangas oli jäännöspala vanhoista kirpparilta löytämistäni miesten farkuista, toisen puolen omppukankaan löysin Sinellin alennuslaarista. Kassin kaavat löytyvät täältä. Tuo verypurpleperson on muuten uskomaton ompelusivusto, ideoita ja ohjeita löytyy vaikka millä mitalla. Ohjetta oli helppo seurata yksityiskohtaisten kuvien ansiosta. Leikkaaminen ja kasaaminen oli helppoa, kääntäminen aluksi vaikeaa. Kasseja voisi ommella useammankin, hyvä tapa käyttää hyödyksi kaikki vanhat jäännöspalat.

Luulin että kassista olisi tullut isompi ja epäilinkin, että olin vahingossa tulostanut kaavat todellista pienemmässä koossa. Mutta kyllä siitä oli tarkoitus tulla tällainen kompaktin kokoinen. Annoin kassin tyttärelleni, siinä kulkevat kätevästi tossut ja muut tykötarpeet päiväkotiin :) Tyttö tykkää enemmän omppupuolesta, minä farkkupuolesta. Kaappi jossa kassi roikkuu on oikeasti astiakaappi, mutta raahasin sen tytön huoneeseen kun ajattelin että siitä tulisi hyvännäköinen vaatekaappi. Sitä se voisi ollakin, jos se ei aina olisi sikin sokin siinä kunnossa, että kaikki vaatteet tursuavat ovista ulos...

A woman never has too many bags, don't you agree? So I decided to practice my sewing skills with this reversible bag. I had the perfect jeans fabric for it from old men's jeans I had found from the flea market. The apple-patterned fabric on the other side was a thrifty find from a Sinelli-shop. This bag is a great way to use up all leftover bits of fabric.

The shape of the bag is really pretty and the tutorial was well illustrated. Verypurpleperson is btw an incredile sewing site, so many inspiring projects and pattern to try out!

Cutting out the bag was easy but reversing it once assembled was tricky at first. The bag turned out to be a bit smaller in size than I had thought, so I gave it to my daughter. She can carry all her little necessities in it to the daycare :) She likes it as the apple-pattern frontside, me the jeans side.

Please don't mind about the messy wardrobe, it's always in this condition...:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti