maanantai 18. marraskuuta 2013

A home improvement project...

Olin jo pitemmän aikaa miettinyt, mitä tekisin tytön huoneelle. En ollut siihen tyytyväinen; se tuntui aina vaan hakevan väritystään ja sisustustaan. Olin maalannut huoneen seinät Flamantin maalisävyllä Smoke - sinänsä kaunis harmaan sävy - mutta lastenhuoneessa se näytti jotenkin tylsältä ja niin no, harmaalta. Kalusteetkin olivat jo vähän liian vauvamaisia, kyllähän viiskari tarvitsi viiskarille sopivan huoneen.

Kesällä kävin Hyvinkään asuntomessuilla ja siellä oli tätä Borås Tapeterin Lilleby-tapettia kahdessakin kohteessa. Siitä se remontti-idea sitten lähti - käsistä :)

I had been wondering for a while what to do with my daughter's room; the decor and furnishings just didn't seem to fall into place. I had painted the room with Flamant's Smoke-paint - a lovely shade of grey - but maybe a bit dull for a kid's room.

But then last summer I went to the Housing Fair in Hyvinkää and found this lovely Borås Tapeter's Lilleby-wallpaper with birds and birdhouses. It all came clear to me, I would brighten up the room with this wallpaper and these colours!


Pistimme tyttären kanssa tuulemaan eräänä viikonloppuna kun mies oli poissa, siinä kun oli hyvä sauma ja rauha pistää paikat mullin mallin. En ollut koskaan ennen tapetoinut, mutta se olikin yllättävän helppoa, etenkin kun kyse oli vain yhdestä tehosteseinästä. Vaikeinta hommassa olikin pitää pieni innokas apulainen sopivan kiireisenä ja erossa liisteripurkista :) Sinänsä laittaminen oli kätevää, kun liisterin sai vedellä maalaustelalla suoraan seinään. Kuvioiden kohdistaminen vaati toki tarkkuutta (ja muutaman hukkaan menneen vuodan), mutta muuten sanoisin että homma sujui melko jouhevasti ja seinästä tuli ihan kelvollinen - kunhan sitä ei liian läheltä tarkastele. Tytärkin tykkäsi, vaikka ensi alkuun kommentoikin, että lintuaiheen sijaan hän olisi mieluummin ottanut apina-aiheista tapettia :) No ehkä ensi kerralla sitten...

So one weekend when my husband was away (best time to turn things upside-down :), we got to work with my girl. I had never put up wallpaper before, but it turned out to be easier than I had thought. Actually the hardest part was to keep the eager little helper away from the paste can... Well here's how it looks finished, quite ok as long as you don't look too close :) My girl liked it as well, although she said she would have preferred a monkey wallpaper instead of birds... Well, maybe next time if she still is into monkeys :)



Sänkyyn ompelin peitteen, jossa on samaa vihreää kuin tapetissa. Ompelin kankaaseen vanun toiselle puolelle ja koristeeksi kolme nauhaa. En ole ihan varma peiton väristä - tuliko siitä hieman tunkkainen? En ole varma myöskään koristenauhasta - siitä kun tulee mieleen joku vanha pankin logo. Mutta onpahan ainakin omaa designia :)

I sewed a bed cover and decorated it with ribbons. I'm not quite sure about the green colour, it might be a bit  stuffy? And the figures of the ribbon remind me of a bank's logo... Well, anyway it's my own design :)


Verhoihin löysin raitakangasta, josta löytyy kaikki tapetin värit: vihreää, punaista ja turkoosinsinistä.

Red, green and turquoise blue also in the curtain.







Työpöydäksi hankin Muuramen kokonaisuuden, joka koostuu Midi-tasosta, Kolmonen-laatikostosta ja Kolmos-kaapistosta. Pöydän leveys on helposti muunneltavissa, sillä taso ei ole kiinni laatikostossa eikä kaapissa. Pöytä menee toivottavasti ihan aikuisikään asti.

Matot olivat löytö anopin varastoista, niissä on samaa punaisen sävyä kuin tapetissa. Tykkään räsymatoista lastenhuoneessa, ne ovat niin reippaat, raikkaat ja kodikkaat.

The desk is Muurame's. The tabletop, Moduli drawer unit and cabinet make a practical solution: you can adjust the width because the tabletop is not attached to the drawer and cabinet units. I hope this desk will last for several years.

The rag rugs are from my mother-in law's stash, I love them for the cosyness they bring into the room.




Tytön mielestä parasta huoneessa on kuitenkin tämä: riippukeinu, jossa voi ottaa vinhat vauhdit, lukutuokiot, torkutkin. Kiinnittäminen ei ollut ihan helppoa, sillä katossa kulkee vain 5 sentin levyinen palkki, joka piti löytää ja johon piti osua... Ei se nyt ihan yhdellä yrityksellä kohdalleen mennyt (eikä neljälläkään :), mutta onneksi paikkausaineet on keksitty :)

This is definitely the star of the show, a swing, where she can read or even take a nap. Attaching it to the ceiling was tricky, because I needed to find the 5 centimeters wide rafter going inside the ceiling... Had to make four holes before i managed to nail it on the head. Well...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti