maanantai 11. marraskuuta 2013

Neck warmer




Pattern: Neulekauluri by Novita (in Finnish)
Yarns: Novita Isoveli (099) black, (010) natural white and (666) brown 100 g each
Needles: circular knitting needle (60 cm) size 5

Ah tätä ihanaa marraskuuta... Sadepisarat ovat laulaneet viime päivinä. Mutta niin ovat puikotkin :) Kun on niin pimeää ettei viitsi nokkaansa ulkona näyttää, voi hyvällä omallatunnolla olla vaan sisällä ja neuloa. Kaikesta pimeydestä huolimatta mieli on ollut jo vähän jouluinen. Ehkä se johtuu siitä, että olen aloittanut lahjojen miettimisen ja tekemisen. En ole mikään jouluhössöttäjä (no ehkä hitusen sitä(kin) vikaa minusta löytyy…) mutta nautin lahjojen antamisesta ja erityisesti siitä, jos satun löytämään jotain osuvaa ja toiselle mieluista. Se tuntuu nykyään jopa paremmalta kuin lahjan saaminen. Tosin viime vuosina olemme sopineet, ettemme vaihda lahjoja aikuisten kesken, itse kukin kun tuntuu hukkuvan krääsään muutenkin. Mielestäni sopimuksessa on kuitenkin sellainen porsaanreikä, että jos lahja on itse tehty tai vaikkapa joku kirpparilöytö, sitä ei lasketa. Joten nyt olen aloittanut pukinkontin täyttämisen.

Sarjassamme nopeita ja helppoja käsitöitä sinne valmistui tämä kauluri. Uskallan sen tässä esitellä, sillä se jolle se menee lahjaksi, ei kovin todennäköisesti törmää siihen täällä. Toivottavasti kauluri on mieluinen, minusta se on ainakin lämmin ja miehekkään rouhea. Oli muuten aika suostutteleminen että sain poikani sen esittelemään...Hänen yllään se näyttää kuitenkin paremmalta kuin minun :)

Kauluri neulotaan tasona alareunasta yläreunaan. Reunat ommellaan yhteen, yläosa taitetaan kaksinkerroin ja kiinnitetään nurjalle. Helppoa kuin heinänteko!

Oh so lovely November…The rain has been pouring down for many days now… And it’s so dark that I have absolutely no desire to put my nose outside. I like to stay indoors and knit :)

Despite the darkness, I’ve been a bit in the christmas spirit already. Maybe it’s because of the presents I have started to think and make. I usually don’t fuss about Christmas (well, maybe a little), but I really like giving gifts, especially if I manage to come up with a great idea… Actually we have agreed that we don’t exchange gifts between adults (only for the children), but I think there’s a loophole there: if the present is self made or a thrifty find from a fleamarket, it doesn’t count :)

 So here’s the first one going into Santa’s sack this year, a knitted neck warmer. I dare to present it here because I’m pretty sure that the person who will receive it, won’t find it here. I hope he will like it. At least it's warm and nice in rough, manly sort of way. Btw my son (nine, going on fifteen) wasn't so keen on presenting it...but I managed to persuade him by assuring that none of his friends would ever read this blog of mine :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti